Menu

Vloeren boven blog


Over ons

Vloeren boven blog

Hoi, ik ben Bibi, Deze blog gaat over vloeren. Als je op zoekt bent naar een nieuwe vloer dan heb je heel veel mogelijkheden, bijna te veel om op te noemen. Kijk eens op internet, dan kom je ontzettend veel mogelijkheden tegen. Vroeger had men in huis overal vloerbedekking liggen of lag er vinyl. Maar er komen steeds meer mooie mogelijkheden bij, vloerbedekking en vinyl zie je nu juist steeds minder vaak. Nu zie je heel vaak laminaat of tegels, dit is niet meer weg te denken. Mensen bedenken ook steeds meer creatieve oplossingen. In deze blogpost kan je allerlei tips en trucs lezen over vloeren. En hopelijk vind je zo voor jou de perfecte vloer!

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Vloeren
28 juni 2017

Alle soorten houten vloeren hebben een ongeëvenaar

Vloeren
21 juni 2017

Vloerbedekking wordt al zeer lang gebruikt, maar h

Vloeren

Vloerbedekking wordt al zeer lang gebruikt, maar het heeft in de loop der jaren vele veranderingen ondergaan.  

Vloerbedekking

Nog niet zo lang geleden werd er hoofdzakelijk vloerbedekking gebruikt in bijvoorbeeld de woonkamer. Vloerbedekking doet warm aan en is in vele kleuren en designs verkrijgbaar. Het heeft een nadeel dat als er een vloeistof op wordt gemorst u het onmiddellijk met het juiste reinigingsmiddel moet schoonmaken. Nu is er verschil tussen een hoog- en laagpolige vloerbedekking. Een hoogpolige is moeilijk schoon te maken, zeker als het vuil er in doorgedrongen en opgedroogd is. Vloerbedekking wordt nog wel gebruikt maar in veel mindere mate.

Tegels

Om van dit nadeel af te komen, zijn we in de woonkamer tegels gaan gebruiken. Ook tegels heeft u in alle soorten, maten en kleuren. Ze zijn bij ieder interieur bruikbaar. Het nadeel is dat een tegel koud aandoet. Daarom leggen veel mensen over de tegels een vloerkleed. Dat geeft een warmere uitstraling.

Hout 

Om de warme sfeer in huis te creëren is men vooral hout gaan gebruiken. We kunnen daarbij massief houten planken leggen, maar dat is zeker niet goedkoop. Om de kosten te drukken is men laminaat gaan toepassen. Indien u een goede laminaatsoort neemt, is dat niet van echt hout te onderscheiden. Het voordeel daarbij is ook dat u het gemakkelijk zelf kunt leggen. Met het moderne kliksysteem is het een fluitje van een cent.

Traditioneel parket

Een mooie vloer kunt u laten leggen door gebruik te maken van traditioneel parket. Het bestaat uit houten delen die in verschillende maten leverbaar zijn. 

Massief parket: bestaat houten planken. Na het leggen worden de planken geschuurd en geolied. Het hout is minimaal 6mm dik. Ze worden in een lijmbed gelegd. De planken kunnen vernageld worden. Er zijn soorten die blind vernageld kunnen worden.  

Lamellen parket: bestaat veelal uit samengestelde delen. Zij worden onbehandeld, geolied of gelakt geleverd. Er zijn hierbij verschillende uitvoeringen mogelijk. Je kunt hierbij denken aan gerookt, gebeitst, hand geschraapt of geborsteld. Om zeker te zijn wat u het mooiste vindt, is het raadzaam in een showroom te gaan kijken. De werking van deze parketsoort is hierdoor minimaal omdat het kruislings is verlijmd. Wanneer u een houten vloer legt, is het van belang dat er altijd in huis een bepaalde vochtigheidsgraad aanwezig is. 

Het leggen

U kunt een parketvloer nemen die in stroken gelegd wordt. Ook kunt u een visgraatparket of panelenparket kiezen. De keus is daarbij afhankelijk van wat u natuurlijk mooi vindt. Het is aan te raden om de vloer te laten leggen. Het is een vak apart. De specialist weet ook precies wat de ondergrond moet zijn om de vloer goed aan te brengen. Het zijn prachtige vloeren die u vanwege de kostprijs niet zo vaak meer tegenkomt. Er wordt vaak gekozen voor een goedkopere variant maar er gaat niets boven een echt parketvloer.