Menu

Vloeren boven blog


Over ons

Vloeren boven blog

Hoi, ik ben Bibi, Deze blog gaat over vloeren. Als je op zoekt bent naar een nieuwe vloer dan heb je heel veel mogelijkheden, bijna te veel om op te noemen. Kijk eens op internet, dan kom je ontzettend veel mogelijkheden tegen. Vroeger had men in huis overal vloerbedekking liggen of lag er vinyl. Maar er komen steeds meer mooie mogelijkheden bij, vloerbedekking en vinyl zie je nu juist steeds minder vaak. Nu zie je heel vaak laminaat of tegels, dit is niet meer weg te denken. Mensen bedenken ook steeds meer creatieve oplossingen. In deze blogpost kan je allerlei tips en trucs lezen over vloeren. En hopelijk vind je zo voor jou de perfecte vloer!

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Vloeren
28 juni 2017

Alle soorten houten vloeren hebben een ongeëvenaar

Vloeren
21 juni 2017

Vloerbedekking wordt al zeer lang gebruikt, maar h

Vloeren

Alle soorten houten vloeren hebben een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en passen bij elke stijl van woninginrichting van modern over landelijk tot klassiek. Houten vloeren passen in elke kamer. Toch moet er voor keukens en kelders enig voorbehoud gemaakt worden. 


Kies je voor een afgewerkte of onafgewerkte vloer

Onafgewerkte houten vloeren zijn een goede optie als u een aangepast kleur wilt aanbrengen voor de eindafwerking. Na het installeren van de houten vloer krijgt die meerdere beschermlagen. Als u van plan bent een houten vloer te plaatsen in uw keuken is een onafgewerkte vloer een goede keuze omdat die een speciale afwerking vereist, het oppervlak moet waterafstotend gemaakt worden en de naden moeten zoveel mogelijk gedicht worden. Afgewerkte houten vloeren zijn al volledig geschuurd en afgewerkt in de fabriek zodat de hele installatie snel verloopt. Er zijn geen geuren van chemicaliën om de vloer te reinigen en ook niet van de verf, en de vloer is direct klaar om op te lopen.


Massieve houten vloeren of geprofileerde vloeren

Massief houten vloeren bestaan volledig uit hout en zijn allemaal 2cm dik. Omdat het massief hout is, kan het verschillende malen geschuurd en vernieuwd worden tijdens zijn levensduur. Het is echter gevoelig voor veranderingen van de luchtvochtigheid. Daarom wordt het niet aanbevolen voor kelders. Geprofileerde houten vloeren zijn gemaakt met fineerhout dat in verschillende lagen gelijmd is, zoals bij multiplex. Dit zorgt voor een uitstekende stabiliteit waardoor het een goede keuze is voor elke ruimte in huis, inclusief de kelder. Geprofileerde houten vloeren komen voor in een reeks houtsoorten, kleuren en afwerkingen. Sommige fabrikanten bieden honderden keuzes aan. De prijzen van geprofileerde houten vloeren lijken iets minder dan hun massieve houten tegenhangers Afhankelijk van de dikte van het fineerhout kan de geprofileerde vloer alleen een of twee keer geschuurd en gefixeerd worden tijdens zijn levensduur. 


Welke soorten zijn de beste?

De beste hardhouten vloeren zijn gemaakt van houtsoorten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Eik, esdoorn en kersenhout zijn allemaal goede keuzes. Voor de meer exotische soorten zoals teak, zult u extra in uw geldbeugel moeten tasten. Een andere opties is een gerecycleerde houten vloer. Er zijn bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in gerecycleerde houten vloeren waarmee u chique ontwerpen kunt maken. Met gearceerde eikenhouten vloeren of origineel Frans eikenhout kunt u uw droomhuis helemaal tot leven brengen. De meeste van deze vloeren stralen een geschiedenis uit omdat ze slijtage vertonen en er niet nieuw uitzien. Dit heeft ook zijn charme en u betaalt ongeveer de helft van wat het zou kosten voor een vergelijkbare nieuwe vloer.

Tip: kijk bij MH Vloeren Roermond voor een ruim assortiment aan houten vloeren.